Kako se sastavlja ventilator za dimnjak Gemi Elettronica?

Jedna od mnogih značajki Gemi Elettronica usisivača dima za kamine je da se montaža radi sam.
Zapravo, za to vam nije potreban specijalizirani tehničar, ako imate malo spretnosti s izvlakačem za dimnjak, možete i sami

Gemi Elettronica izvlakač dimnjaka može se montirati na bilo koji dimnjak, bez obzira na oblik. Zapravo, može se montirati i na okrugle dimovodne cijevi i na kvadratne ili pravokutne dimovodne cijevi.

U slučaju da imate dimovod s okruglom cijevi, vanjski promjer mora biti priopćen i Gemi Elettronica će isporučiti odvod dima za kamine s okruglim adapterom odgovarajuće veličine.
Vanjski promjer mora biti priopćen jer se adapter na dnu izvlakača dimnjaka mora umetnuti izvana u odnosu na izlaz za gripu.

Ako, pak, dimovodni otvor ima kvadratni ili pravokutni oblik, Gemi Elettronica će za izvlačenje dimnjaka osigurati komplet podesivih nosača.
Podesivi nosači mogu se prilagoditi u kvadratnom ili pravokutnom obliku u veličinama od 20x20cm do 43x43cm. Nakon što je paket za izvlačenje dimnjaka otvoren, prvo što ćete vidjeti su podesivi nosači s uputama za montažu i regulator brzine.

Prvo što trebate učiniti je uzeti mjere iz dimovodnog otvora, kako biste podesili podesive nosače koji su već u paketu računajući 1 centimetar više od mjera izlaza.
Nosači su pričvršćeni vijcima na podnožje izvlačenja dimnjaka pomoću vijaka koje je u pakiranju isporučio Gemi Elettronica.
Postavite izvlakač za dimnjak na dimnjak i zaključajte ga s dva najveća vijka u pakiranju.

U slučaju da imate cijev unutar četvrtastog zida, a dva izlaza su na istoj razini, izvlakač za dimnjak se mora ugraditi s kvadratnim ili pravokutnim podesivim nosačima, pokrivajući prazan prostor između cijevi i zida mortom ili limom. metal.
Ako pak imate više okruglih dimnjaka unutar četvrtastog zida, morate produžiti dimovod tamo gdje trebate umetnuti izvlakač za dimnjak i ugraditi model s okruglim adapterom.
Ako je dimovodna cijev veća od 43x43 centimetra (npr. 50x50 centimetara), postavite postolje dimovodne cijevi za kamine direktno na odvod, ulovite ga na zid na 4 ugla gdje su već predviđene 4 rupe i koristeći veće nosače kao potpora.

Konačno, ako su samo dvije od četiri strane veće od 43 centimetra, a druge dvije manje od 43 centimetra (na primjer 45x40 centimetara), ugradnja dimnjaka mora se izvesti s najmanjim nosačima.
Posljednji korak koji trebate poduzeti, prije nego što možete maksimalno iskoristiti svoj kamin zahvaljujući električnom odvodu dima tvrtke Gemi Elettronica, je električni priključak.

Priključak se može izvesti na dva načina: izvan dimovodne cijevi s kabelom 3x1,5 ili unutar dimovodne cijevi pomoću našeg kabela otpornog na visoke temperature koji se mora kupiti zasebno.

Zatim krećemo od izvlačenja dimnjaka i spuštamo se kabelom uz dimnjak do regulatora brzine koji se obično postavlja u kući. U regulatoru brzine potrebno je spojiti dvije žice izvlakača dimnjaka (gdje piše MOTOR), dvije zajedničke žice uzemljenja sustava i dimnjaka, te dvije žice za napajanje (gdje piše 220 V).
Na kraju ovih jednostavnih i brzih koraka, Gemi Elettronica izvlakač dimnjaka spreman je za korištenje za otklanjanje problema dima iz dimnjaka.