Znak za upozorenje o električnoj ogradi

Električne ograde su u potpunosti legalni sustavi za zaštitu svoje imovine, ali i sigurnosti ljudi. Međutim, kako bi se osigurala sigurnost, važno je postaviti odgovarajuće znakove kako bi se upozorilo prolaznike na prisutnost električne ograde. U skladu s propisom A12, ove oznake moraju biti postavljene na ogradu koja graniči s javnim prolazima.

Sigurnosna oznaka

Oznake za električnu ogradu su potpuno legalne i obavezne kako bi se osigurala sigurnost svih. One su dostupne u različitim materijalima poput plastike i metala, prilagođene različitim uvjetima i mogućnostima.

Kada se postavljaju znakovi, važno je da su vidljivi i jasni te da ističu bojama i natpisima upozoravajući na prisutnost električne ograde. Ovo će pomoći u sprečavanju neugodnih i potencijalno opasnih slučajnih dodira s ogradom.

Gemi Elettronica nudi širok izbor signalnih stolova za električnu ogradu, koji su prilagođeni svim potrebama i zahtjevima. Uz pravilno postavljene znakove, možete biti sigurni da ste poduzeli sve potrebne mjere kako bi zaštitili svoju sigurnost i sigurnost drugih.

Bilo da se radi o zaštiti imovine ili prolaznika, električna ograda može pružiti učinkovitu zaštitu samo ako su ispunjeni svi propisani uvjeti i sigurnosne mjere. Stoga je važno da se pridržavate svih propisa i postavljate odgovarajuće znakove kako biste bili u skladu s propisima i zaštitili sebe i druge.

Read more »

Tu je 1 proizvod.

Grid
Grid-2
List
List-2
Catelog
PVC natpisna ploča "PAŽNJA" za električnu ogradu
  Gemi Elettronica PVC natpisna ploča "PAŽNJA" za električnu ogradu električne ograde Električne ograde elektrificirane ograde Dimenzije tablice: 10x20cm Materijal: PVC Ispis: neizbrisiv
  2,75 €Cijena
  PVC natpisna ploča "PAŽNJA" za električnu ogradu
   Gemi Elettronica PVC natpisna ploča "PAŽNJA" za električnu ogradu električne ograde Električne ograde elektrificirane ograde Dimenzije tablice: 10x20cm Materijal: PVC Ispis: neizbrisiv
   2,75 €Cijena

   Questions and Answers

   Električna ograda: čemu služi?

   Električna ograda Gemi - 100% Made in Italy - koristi se za obranu divljih životinja kao što su divlje svinje, jeleni, lisice itd. Svrha električnih ograda je zaštititi teritorij od ružnih invazija. Također se koristi za držanje životinja kao što su krave, ovce, svinje itd. To nema veze s lovom. Posjedujemo sve pravne certifikate za proizvodnju i prodaju električnih ograda. Ovo je jedino zakonsko rješenje za one koji žele zaštititi svoje nasade.

   Je li električna ograda opasna za ljude?

   Električna ograda za životinje nije opasna ni za ljude ni za životinje. Kao i za sve, čak i za električne ograde postoji standard koji utvrđuje vrijednosti koje treba poštivati. Energezator ograde je proizvod koji emitira isprekidane impulse niske amperaže.

   Što vam je potrebno za električnu ogradu za divlje svinje i druge životinje?

   Za izradu električne ograde za životinje potrebni su vam: Gemi energiser - 100% Made in Italy - za ograde koje odvode struju do ograde, električna provodna žica za ogradu i izolatori za elektrificirane ograde pričvršćeni na stupove koji drže žicu .

   Zašto umetnuti 3 stupa za uzemljenje električne ograde?

   Uzemljenje je temeljna stvar za funkcionalnost električne ograde za životinje, pa se preporuča da se radi ispravno. Da bi se ostvarilo ukupno pražnjenje struje od strane energizatora, potrebno je uzemljenje napraviti umetanjem 3 pocinčana stupa od 1 metar u zemlju. Moraju se postaviti na udaljenosti od 3 metra, 80 cm u mokroj zemlji i 20 cm izvana, a zatim ih spojiti žutim kabelom. Zajedno s električnom ogradom isporučujemo samo 1 metar kabela koji se mora spojiti na prvi stup. Preporuča se to učiniti tamo gdje je prisutna vegetacija, dakle vlažno tlo. Aridno tlo nije vodljivo. Prema provedenim testovima, postavljanjem 3 stupa na bilo koji teren, neće biti problema s funkcionalnošću. Ako stavite samo jedan kolac, snaga strujnog filca bit će manja od njegovog dometa i životinje će moći prijeći ogradu.

   Koliko traje baterija za prijenosni energizer i koji trebam koristiti?

   Za B12 energiser dovoljno je koristiti automobilski akumulator od 12V 40Ah. Autonomija, ako nema disperzije u električnoj ogradi, je oko 10/12 dana. Inače traje manje.

   Struja je malo daleko od ograde za električne životinje. Što učiniti? Kako spojiti dvije ograde?

   Ako je struja daleko od električne ograde, za vaš Gemi energiser - 100% proizveden u Italiji - imamo visokonaponski križni kabel koji može raditi na površini ili ispod zemlje, bez pražnjenja. S ovim kabelom moguće je provesti struju po ogradi, bez ikakvog raspršivanja. Kabel za električne ograde također se može koristiti za spajanje dvije ograde, zatim spojiti jedan kraj s prvom ogradom, a drugi kraj s drugom ogradom, kada postoji mala udaljenost između jedne ograde i druge.

   Kako vidjeti ima li struje na ogradi?

   Kako biste provjerili postoji li struja na električnoj ogradi za životinje, samo odnesite vrh odvijača s izoliranom ručkom nekoliko mm od žice za ogradu. U trenutku kada čujete kucanje, to znači da postoji struja na električnoj ogradi.

   Kako postaviti električnu ogradu?

   Energizator se ne može držati na otvorenom. Mora se držati u zatvorenom prostoru kako bi se spriječila šteta od vremenskih prilika. Da bi se ispraznila sva struja, mora se uzemljiti umetanjem 3 pocinčana kolčića od 1 metar u zemlju. Moraju se postaviti 3 m jedan od drugog, 80 cm u zemlju (mokro) i 20 cm izvana, a zatim spojiti žuto-zelenim kabelom. Uređaj na svom izlazu ima crveni pozitivni kabel koji je spojen na ogradu i žuto-zeleni kabel koji je spojen na prvi uzemljeni stub. Nikada nemojte spajati dva elektrifikatora na istu žicu, jer se dva impulsa mogu međusobno poništiti, što može uzrokovati probleme. Na istu ogradu možete spojiti dva elektrifikatora, ali ih držite na dvije odvojene žice.