Zašto instalirati dimnjak umjesto da ga gradite?

U većini domova krovovi koji se nazivaju dimnjaci često se grade na terminalima dimovodnih cijevi.

Ovi dimnjaci su izgrađeni s ciljem ispunjavanja različitih funkcija i sposobni su riješiti razne kritične probleme.

Među čestim problemima dimovodnih kanala, za koje se nada da će ih se moći riješiti izgradnjom dimnjaka, svakako su infiltracija vode u slučaju kiše i jakog vjetra ili ulazak ptica s krova u sam dimnjak. . ili za čisto estetsko pitanje.

Najčešće korišteni klasični dimnjaci svakako su oni od opeke ili čelika. No, unatoč izgradnji ovih dimnjaka, koji su ponekad vrlo skupi, pravo rješavanje navedenih problema nije zajamčeno. Klasični dimnjaci, naime, ne utječu na problem dima i lošeg propuha dimnjaka.

Zapravo, ako kamin dimi jer vani ima previše vjetra ili zato što gripa ima zavoje ili iz mnogih drugih razloga, klasični ventilator za dimnjak uopće ne rješava ovaj problem.

Rješenje koje se mora usvojiti kako bi se riješio problem dima iz dimnjaka je ugradnja električnog usisivača dima na krov na izlazu gripe, koji se naziva i aspiracijski dimnjak.

Gemi Elettronica predlaže različite modele električnih odvoda dima; s različitim karakteristikama kao što su usisna snaga, otpornost na visoke temperature, godine jamstva i materijal korišten za njihovu izradu.

Gemi Elettronica nastoji pozitivno odgovoriti na svaku potrebu i može pružiti dvostruko rješenje: električni usisnik dima unutar dimnjaka.

Ventilator za dimnjak koji predlaže Gemi Elettronica razlikuje se od klasičnih zidanih ili čeličnih dimnjaka jer je dimnjak od vatrostalne gline.
Ovaj materijal je idealan za dimovodne kanale jer je otporan ne samo na atmosferske utjecaje već i na toplinu.

Stoga se ovim rješenjem dobiva dvostruka prednost: estetska, zahvaljujući korištenju modernog ventilatora za dimnjak, i funkcionalna s rješavanjem problema dima zahvaljujući električnom odvodu dima.

Električni odvod dima također ima rešetku za zaštitu od ptica od elektrozavarenog čelika i zahvaljujući svojoj strukturi sprječava ulazak vodenih infiltracija.

Ventilator za dimnjak od gline Gemi Elettronica ne zahtijeva nikakvo ljepilo za montažu, a prije svega karakterizira ga sustav otvaranja odozgo koji vam omogućuje jednostavno uklanjanje i rastavljanje konstrukcije s mogućnošću intervencije za bilo koju intervenciju održavanja.

Gemi Elettronica je stoga u mogućnosti odgovoriti na svaku potrebu, kako estetsku tako i konkretno rješavanje, u vezi s problemima koje kamin može imati.