Električna ograda za vukove: Kako zaštititi svoju stoku od napada.

Električna ograda za vukove: Kako zaštititi svoju stoku od napada.

Električna ograda za vukove

Električne ograde za vukove su važna opcija za uzgajivače stoke koji žive u područjima gdje su vukovi prisutni. Ove ograde su dizajnirane kako bi spriječile vukove da uđu u područje uzgoja i napadnu stoku.

Postoje različite vrste električnih ograda, ali sve imaju isti cilj: stvoriti fizičku barijeru između vukova i stoke. Ograde mogu biti napravljene od različitih materijala, poput bodljikave žice, metalne mreže. Najbolje rješenje za obranu od iznenadnih napada vukova je električna ograda.

Električne ograde za vukove moraju biti dovoljno visoke da spriječe vukove da preskoče, a žica mora biti postavljena tako da im spriječi prolaz. Dodatno, ograda mora biti zakopana u zemlju kako bi spriječila vukove da iskopaju ispod nje.

Iako električne ograde za vukove mogu biti skupe, mnogi uzgajivači vjeruju da je trošak opravdan činjenicom da štite svoju stoku od napada vukova. Osim toga, mnoge lokalne vlasti nude financiranje ili porezne poticaje kako bi pomogle uzgajivačima da instaliraju ove ograde.

Ukratko, električne ograde za vukove su važna preventivna mjera za uzgajivače koji žive na područjima gdje su vukovi prisutni. One su dizajnirane kako bi stvorile fizičku barijeru između vukova i stoke, sprječavajući ih da uđu u područje uzgoja i napadnu ga.

Kako izgraditi električnu ogradu za vukove?

Ako živite na području gdje su prisutni vukovi, važno je zaštititi svoju stoku kako biste izbjegli štetu ili gubitke. Električna ograda za vukove je najbolje rješenje kako biste spriječili ove životinje da uđu na vašu zemlju.

Prvo što trebate učiniti je odabrati vrstu ograde. Važno je da bude visoka barem 1,5 metara kako bi spriječila vukove da preskoče. Također, ograda mora biti dovoljno jaka da odoli pokušajima životinja da je probiju. Dobra opcija mogla bi biti ograda s žicom otpornom na 100 kg.

Važno je da se ograda pravilno instalira. Baza mora biti zakopana u zemlju do dubine od najmanje 30 centimetara kako bi se spriječilo vukove da iskopaju ispod nje. Također, pobrinite se da je ograda čvrsto pričvršćena za tlo i da nema rupa niti praznina.

Naposljetku, redovito provjeravajte svoju električnu ogradu za vukove kako biste osigurali da nema oštećenja ili pukotina. Ako primijetite bilo kakve probleme, odmah popravite ogradu kako biste spriječili ulazak vukova.

Ukratko, dobra električna ograda za vukove mora biti visoka, otporna i pravilno instalirana kako bi zaštitila vašu stoku. Ne zaboravite redovito je provjeravati kako biste bili sigurni da je u dobrom stanju.

Koliko visoko vuk može skočiti?

Skok vuka često se uzima u obzir prilikom dizajniranja električnih ograda za vukove. Općenito, vukovi mogu skočiti do 1,5-2 metra visine. Međutim, treba napomenuti da postoji nekoliko varijabli koje mogu utjecati na njihovu sposobnost skakanja.

Prvo, razmotrite pasminu vuka. Veće pasmine, poput sivog vuka, mogu imati veću snagu i agilnost u skakanju u usporedbi s manjim pasminama. Osim toga, dob, zdravlje i fizičko stanje vuka također mogu utjecati na njegovu sposobnost skakanja.

Drugi varijabli koje treba uzeti u obzir su vrsta terena i prisutnost ili odsutnost prepreka. Primjerice, vuk može skočiti više na mekanom tlu nego na tvrdom ili stjenovitom tlu. Slično tome, ako u blizini električne ograde za vukove postoje prepreke poput ograda ili drveća, skok vuka može biti ugrožen.

Unatoč tim varijablama, uvijek je važno dizajnirati čvrste i otporne električne ograde za vukove. To znači korištenje čvrstih materijala poput metala i izgradnju ograde na odgovarajuću visinu kako bi se spriječilo da vukovi preskoče preko nje.

Dodatno, električne ograde za vukove treba redovito provjeravati na moguća oštećenja ili pukotine koje bi mogle ugroziti njihovu učinkovitost. Na taj način može se osigurati sigurnost kućnih ljubimaca i stoke, ali i samih vukova, koji bi mogli ostati zarobljeni ili ozlijeđeni ako nisu adekvatno zaštićeni.

Kada ima smisla postaviti električnu ogradu za vukove?

Vukovi su životinje koje se sve više naseljavaju našim teritorijima, kako u Italiji, tako i u cijeloj Europi. Zbog toga postoji sve veća potreba da zaštitimo naše zemlje ili stoku.

Da bismo to postigli, testirane su električne ograde za vukove, koje su sposobne zadržati ih kako bi zaštitile svakog poljoprivrednika ili vlasnika stoke.

Sada pogledajmo koje su korisne dodatke za izgradnju električne ograde kako biste zaštitili stoku od napada vukova.

Što vam je potrebno za izgradnju električne ograde za vukove

Postoje neki bitni pribor za izgradnju električne ograde za vukove.

Korak 1: Energetizator

Prvo, započnite s nabavkom dobrog energetizatora, koji proizvodi struju duž cijele ograde i štiti

Raspon proizvoda električne ograde tvrtke Gemi

Kod Gemi, naše tvrtke, možete pronaći ne samo širok izbor vodova zaelektričnu ogradu, već i širok izbor elektrifikatora, nudeći čak 5 različitihtipova, svaki s ​​specifičnimznačajkama i jedinstvenim prednostima:

Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do5km;

Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do8km;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do 5km i6J;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen s 2 baterije zasavršen i siguran rad zaograde do 5km i 6J;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen solarnim panelom s​​savršenim isigurnim radom za ograde do 5km i 6J.

Osim toga, nudimo širok raspon visokokvalitetnih električnih žica i traka, zajedno sizolatorima dizajniranim da seprilagode bilo kojoj vrsti potpore koju odaberete za vašu električnu ogradu:

Izolatori za drvene stupove;

Izolatori za metalne stupove;

Izolator s dvostrukim kukom;

Zavijanje i odvijanje vretena za izolatore.

Mi u Gemi se ističemo od konkurencije zahvaljujući pedesetogodišnjem iskustvu u industriji isposobnosti pružanjapersonaliziranih rješenja za specifične potrebe svakog kupca. Naša pažnja prema kupcu jepedantna, pružajući potpunupodršku od trenutka kupnje koja se ne zaustavlja nakon same kupnje. Dostupni smo telefonskina +390287165556, putem chata ili e-pošte.

Prednosti kupnje u Gemi

  1. Besplatni povrat unutar 100 dana;
  2. Brza dostava širom svijeta;
  3. Svi proizvodi su proizvedeni od nas u Italiji s vrhunskim sirovinama;
  4. Svi proizvodi su u skladu s pravnim sigurnosnim standardima i imaju certifikat;
  5. Imamo preko 5000 recenzija na najvažnijoj svjetskoj platformi za recenzije: Trustpillot;
  6. Naše četrdesetogodišnje iskustvo u potpunosti je na vašoj raspolaganju;
  7. Imamo gotovo 1000 video recenzija na platformi Video recenzije TrustVideos, gdje postojevideo svjedočanstvakorisnika.

Kupi sada!.