Električne ograde za konje: Najekonomičnije, dinamičnije i najučinkovitije rješenje.

Električne ograde za konje: Najekonomičnije, dinamičnije i najučinkovitije rješenje.

Električne ograde za konje su izvrsno rješenje za ograničavanje pašnog područja naših četveronožnih prijatelja, osiguravajući im sigurnost. Ove ograde funkcioniraju tako da prenose električnu struju kroz provodne žice koje okružuju određeno područje, stvarajući nevidljivu, ali učinkovitu barijeru.

Električne ograde za konje mogu se koristiti i unutar i izvan štala, kako bi našim četveronožnim prijateljima pružili adekvatnu slobodu kretanja. Osim ograničavanja pašnog područja, ove ograde također mogu biti korištene za razdvajanje konja tijekom hranjenja.

Postoje različite vrste električnih ograda za konje, ali sve dijele neke zajedničke karakteristike. Prije svega, važno je odabrati ogradu s odgovarajućim naponom kako bi se osigurao odvraćajući učinak koji sprečava konje da izađu iz određenog područja.

Naposljetku, odabir visokokvalitetne električne ograde za konje, izrađene od trajnih materijala, ključan je za sigurnu i dugotrajnu investiciju.

Zaključno, električne ograde za konje predstavljaju učinkovito rješenje za ograničavanje pašnog područja naših četveronožnih prijatelja, osiguravajući im sigurnost. Odabir kvalitetne ograde s odgovarajućim sigurnosnim uređajima ključan je za osiguranje dobrobiti naših konja i pružanje im pravilne slobode kretanja.

Kako napraviti elektrificiranu ogradu za konje?

Elektrificirana ograda za konje vrlo je koristan alat za održavanje naših konja sigurnima unutar određenog područja. U ovom članku vidjet ćemo kako brzo i jednostavno izgraditi elektrificiranu ogradu za konje.

Prvo, prikupite sve potrebne materijale: električnu žicu ili električnu traku, drvene ili metalne stupove, izolatore za žicu, energizator za osiguravanje struje i ispitivač napona.

Nakon što ste prikupili sve potrebne materijale, možete započeti s instalacijom. Prvo odaberite područje na kojem ćete postaviti ogradu. Područje treba biti dovoljno veliko kako bi konji imali potrebni prostor za slobodno kretanje.

Nakon što pronađete odgovarajuće područje, možete početi postavljati stupove. Preporučujemo postavljanje stupova na udaljenosti od 5/6 metara. Nadalje, važno je dovoljno duboko zasaditi stupove u zemlju kako bi se osigurala čvrstoća strukture.

Nakon što su stupovi na mjestu, možete instalirati izolatore. Oni bi trebali biti postavljeni na stupove na visini na kojoj će biti postavljena električna žica ili traka.

Nakon postavljanja izolatora, možete početi postavljati električnu traku. Trebala bi biti postavljena na udaljenosti koja sprječava konje da pređu ogradu bez primanja električnog udara. Preporučena udaljenost za instalaciju žice je otprilike 60-70 cm od tla i 1,40 metara od tla za drugu žicu.

Zatim instalirajte jedinicu napajanja i bateriju. One bi trebale biti postavljene izvan dosega konja kako bi se spriječila bilo kakva oštećenja. Dodatno, važno je redovito provjeravati napon žice pomoću jednostavnog ispitivača ili približavanjem izoliranog odvijača na nekoliko milimetara od trake. Ako čujete kucanje, to znači da je ograda elektrificirana.

Zaključno, izgradnja elektrificirane ograde za konje zahtijeva pažnju i brigu pri postavljanju različitih elemenata. Međutim, nakon završetka posla, uživat ćete u sigurnom i zaštićenom području za naše konje.

Kolika bi trebala biti visina konjske ograde?

Ograde za konje su ključne za osiguranje sigurnosti životinja i zaštitu okolnih objekata. Posebno je visina ograde važan faktor koji treba uzeti u obzir prilikom izgradnje električne ograde za konje.

Općenito, visina ograde ovisi o veličini životinje. Veći konji zahtijevaju višu ogradu u usporedbi s ponijima ili ždrijebadima. Nadalje, vrsta discipline ili aktivnosti za koju je životinja namijenjena može utjecati na visinu ograde. Primjerice, ako planirate skakati s konjem, ograda treba biti viša u usporedbi s onom koja se koristi za opuštene šetnje.

Većina konjskih ograda ima visinu od 1,20 do 1,50 metara. Ta visina dovoljna je da spriječi konje da iskoče iz ograde. Međutim, ako imate dresirane ili iskusne konje za skakanje, može biti potrebno povećati visinu ograde.

Dodatno, gornje žice trebaju biti postavljene na dovoljno bliskoj udaljenosti kako konj ne bi provukao glavu kroz niže žice.

Naposljetku, još jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir je čvrstoća ograde. Električna žica mora biti dovoljno snažna da izdrži pritisak koji konji izvrše u slučaju sudara ili guranja. Nadalje, sustav napajanja mora biti dovoljno snažan kako bi osigurao ispravno funkcioniranje ograde i mogao odvratiti životinje od približavanja.

Raspon proizvoda električne ograde tvrtke Gemi

Kod Gemi, naše tvrtke, možete pronaći ne samo širok izbor vodova zaelektričnu ogradu, već i širok izbor elektrifikatora, nudeći čak 5 različitihtipova, svaki s ​​specifičnimznačajkama i jedinstvenim prednostima:

Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do5km;

Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do8km;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do 5km i6J;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen s 2 baterije zasavršen i siguran rad zaograde do 5km i 6J;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen solarnim panelom s​​savršenim isigurnim radom za ograde do 5km i 6J.

Osim toga, nudimo širok raspon visokokvalitetnih električnih žica i traka, zajedno sizolatorima dizajniranim da seprilagode bilo kojoj vrsti potpore koju odaberete za vašu električnu ogradu:

Izolatori za drvene stupove;

Izolatori za metalne stupove;

Izolator s dvostrukim kukom;

Zavijanje i odvijanje vretena za izolatore.

Mi u Gemi se ističemo od konkurencije zahvaljujući pedesetogodišnjem iskustvu u industriji isposobnosti pružanjapersonaliziranih rješenja za specifične potrebe svakog kupca. Naša pažnja prema kupcu jepedantna, pružajući potpunupodršku od trenutka kupnje koja se ne zaustavlja nakon same kupnje. Dostupni smo telefonskina +390287165556, putem chata ili e-pošte.

Prednosti kupnje u Gemi

  1. Besplatni povrat unutar 100 dana;
  2. Brza dostava širom svijeta;
  3. Svi proizvodi su proizvedeni od nas u Italiji s vrhunskim sirovinama;
  4. Svi proizvodi su u skladu s pravnim sigurnosnim standardima i imaju certifikat;
  5. Imamo preko 5000 recenzija na najvažnijoj svjetskoj platformi za recenzije: Trustpillot;
  6. Naše četrdesetogodišnje iskustvo u potpunosti je na vašoj raspolaganju;
  7. Imamo gotovo 1000 video recenzija na platformi Video recenzije TrustVideos, gdje postojevideo svjedočanstvakorisnika.

Kupi sada!.