Električna ograda za jelene: Kako izgraditi najbolju ogradu.

Električna ograda za jelene: Kako izgraditi najbolju ogradu.

Električna ograda za jelene

Električna ograda za jelene je jedno od najboljih rješenja za sprječavanje prodora jelena na naše zemljište.

Električna ograda za jelene mora biti izgrađena od trajnih materijala poput drva, metala ili betona. Veličina ograde će ovisiti o količini zemljišta koje želite zaštititi.

Jeleni: Ključne značajke

Jeleni, poznati i kao jeleni ili damjaci (znanstveni naziv: Dama dama), su kopitari koji pripadaju obitelji Cervidae. Ovi životinje karakteriziraju nekoliko prepoznatljivih značajki:

  1. Veličina: Jeleni su srednje veličine, s odraslim mužjacima koji dosežu visinu ramena od otprilike 90-110 centimetara i težinu koja se kreće između 60 i 150 kilograma. Ženke su obično manje od mužjaka.

  2. Fizički izgled: Jeleni imaju kratku, grubu crvenkastosmeđu dlaku tijekom ljeta, koja postaje tamnija i gušća zimi. Imaju karakterističnu bijelu mrlju u obliku srca na stražnjim nogama.

  3. Rogovi: I mužjaci i ženke jeleni rastu granate rogove. Rogovi mužjaka obično su veći i složeniji, s grananjem koje raste iz lubanje. Rogovi ženki su kraći i manje granati.

  4. Hrana: Jeleni su biljojedi i hrane se uglavnom lišćem, izdancima, travama, cvjetovima, voćem i kore drveta. Njihova prehrana može varirati ovisno o sezonskoj dostupnosti hrane.

  5. Ponašanje: Jeleni su uglavnom sumrak i noćne životinje, iako ih se može promatrati tijekom dana u određenim okolnostima. Obično su stidljivi i oprezni, često se sklanjajući u šumovite krajeve kako bi izbjegli izravan kontakt s ljudima.

Koliko Visoko Jeleni Mogu Skakati?

Jeleni mogu skakati do 2 metra u visinu.

Sposobnost skakanja jelenih može varirati ovisno o čimbenicima poput dobi, fizičkog stanja i konkretne situacije.

Međutim, važno je napomenuti da su jeleni poznati po svojoj sposobnosti da preskoče vertikalne prepreke znatne visine, uključujući ograde i druge prirodne barijere, zahvaljujući njihovoj agilnosti i snažnim nogama.

Koliko Visoka Ograda Treba Biti Da Spriječi Ulazak Jelena?

Električna ograda za jelene mora biti dovoljno visoka da ih spriječi da je preskoče. Prosječna preporučena visina za ogradu za jelene je najmanje 2 metra. Kako znamo, jeleni su vrlo agilne životinje koje mogu skakati značajne visine.

Osim toga, ograda mora biti dovoljno čvrsta da izdrži jelenove pokušaje rušenja ili kopanja ispod nje. Važno je odabrati visokokvalitetne i trajne materijale za izgradnju ograde.

Koje je Najbolje Rješenje za Zaštitu Imovine od Jelena? Električna Ograda...

Električne ograde za jelene su inovativni sustavi koji omogućuju zaštitu jelena i okolnih područja, osiguravajući skladan suživot divljih životinja i ljudskih naselja.

Ove ograde su učinkovito rješenje za smanjenje šteta na usjevima i okolišnoj baštini, omogućavajući održivo upravljanje populacijama jelena. U ovom tekstu istražit ćemo značajke električnih ograda za jelene, njihove prednosti i najbolje prakse za pravilnu uporabu.

Električne ograde za jelene sastoje se od niza stupova povezanih električnim žicama, generirajući niskoenergetski električni udar. Taj udar stvara virtualnu barijeru koja sprječava jelenima prijelaz preko ograde.

Električne žice su postavljene na odgovarajućim visinama kako bi spriječile jelenima da ih preskoče i povezane su s kontrolnim uređajem koji regulira frekvenciju i intenzitet električnih udara.

Koje su Prednosti Ograda za Jelene?

Postoje brojne prednosti izgradnje električne ograde za jelene:

  1. Zaštita usjeva: Jeleni su poznati po oštećenju poljoprivrednih usjeva, hraneći se izdancima, cvjetovima i voćem. Električne ograde stvaraju fizičku barijeru koja sprječava jelenima pristup obrađenim područjima, smanjujući gubitke i oštećenja usjeva.

  2. Očuvanje biološke raznolikosti: Električne ograde pomažu održavanju ekološke ravnoteže zaštićenih područja. Ograničavanjem pristupa jelenima određenim područjima, potiče se rast autohtonih biljnih vrsta, čime se poboljšava biološka raznolikost i opstanak drugih biljnih i životinjskih vrsta.

Koji su Sastojci za Izgradnju Ograde za Jelene?

Za izgradnju učinkovite električne ograde za jelene potrebni su različiti bitni sastojci:

  1. Stupovi i izolatori:

    • Izolatori: Odaberite izolatore prikladne za vrstu stupa i vodič namijenjen za uporabu u električnoj ogradi. Dostupni su različiti modeli,

      Raspon proizvoda električne ograde tvrtke Gemi

      Kod Gemi, naše tvrtke, možete pronaći ne samo širok izbor vodova zaelektričnu ogradu, već i širok izbor elektrifikatora, nudeći čak 5 različitihtipova, svaki s ​​specifičnimznačajkama i jedinstvenim prednostima:

      Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do5km;

      Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do8km;

      Elektrifikator na bateriju od 12V/220V s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do 5km i6J;

      Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen s 2 baterije zasavršen i siguran rad zaograde do 5km i 6J;

      Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen solarnim panelom s​​savršenim isigurnim radom za ograde do 5km i 6J.

      Osim toga, nudimo širok raspon visokokvalitetnih električnih žica i traka, zajedno sizolatorima dizajniranim da seprilagode bilo kojoj vrsti potpore koju odaberete za vašu električnu ogradu:

      Izolatori za drvene stupove;

      Izolatori za metalne stupove;

      Izolator s dvostrukim kukom;

      Zavijanje i odvijanje vretena za izolatore.

      Mi u Gemi se ističemo od konkurencije zahvaljujući pedesetogodišnjem iskustvu u industriji isposobnosti pružanjapersonaliziranih rješenja za specifične potrebe svakog kupca. Naša pažnja prema kupcu jepedantna, pružajući potpunupodršku od trenutka kupnje koja se ne zaustavlja nakon same kupnje. Dostupni smo telefonskina +390287165556, putem chata ili e-pošte.

      Prednosti kupnje u Gemi

      1. Besplatni povrat unutar 100 dana;
      2. Brza dostava širom svijeta;
      3. Svi proizvodi su proizvedeni od nas u Italiji s vrhunskim sirovinama;
      4. Svi proizvodi su u skladu s pravnim sigurnosnim standardima i imaju certifikat;
      5. Imamo preko 5000 recenzija na najvažnijoj svjetskoj platformi za recenzije: Trustpillot;
      6. Naše četrdesetogodišnje iskustvo u potpunosti je na vašoj raspolaganju;
      7. Imamo gotovo 1000 video recenzija na platformi Video recenzije TrustVideos, gdje postojevideo svjedočanstvakorisnika.

      Kupi sada!.