Mreža za perad: Vodič za zaštitu vaših pilića.

Mreža za perad: Vodič za zaštitu vaših pilića.

Mreža za perad: Vodič za zaštitu vaših pilića

Mreža za perad je bitan element za osiguranje sigurnosti i zaštite životinja unutar određenog područja za njihov boravak. Sigurna kokošinjac mora biti pažljivo dizajniran i izgrađen uzimajući u obzir različite faktore koji mogu utjecati na njegovu učinkovitost.

Prije svega, važno je odabrati pravi materijal za ogradu. Najčešće korišteni materijali za ograde peradi su žica, drvo i PVC. Svaki od njih ima prednosti i nedostatke koje treba razmotriti. Žica je trajna i dugotrajna, ali može biti skupa i zahtijeva redovito održavanje kako bi se spriječila hrđa i korozija.

Drvo je jeftino i jednostavno za rad, ali se s vremenom može pogoršati zbog vremenskih uvjeta. PVC je trajan i zahtijeva malo održavanja, ali može biti skup.

Veličina ograde je još jedan ključni aspekt koji treba razmotriti. Perad bi trebala imati dovoljno prostora da omoguće pilićima slobodno kretanje bez osjećaja prenapučenosti.

Općenito se preporučuje imati barem 3-4 četvorna metra prostora za svaku koku. Osim toga, ograda bi trebala biti dovoljno visoka da spriječi piliće da odlete ili da predatorima omogući ulazak.

Čvrstoća ograde je temeljna za osiguranje sigurnosti peradi. Struktura mora biti čvrsta i otporna na napade predatora poput lisica, pasa ili mačaka.

Konačno, važno je razmotriti i pristup peradi. Ograda bi trebala imati dobro dizajniran i siguran prolaz koji omogućuje lagan pristup području peradi za čišćenje i dopunu hrane i vode. Vrata bi trebala biti opremljena sigurnim sustavom zaključavanja kako bi se spriječilo slučajno otvaranje ili neželjeni ulasci.

Zaključno, ograde za perad su bitne za osiguranje sigurnosti i zaštite životinja. Odabir pravog materijala, pravilno dimenzioniranje ograde, osiguravanje njezine čvrstoće i pružanje laganog pristupa su svi temeljni elementi za stvaranje sigurnog kokošinjca.

Razmatrajući ove čimbenike i donoseći promišljeni izbor, možete osigurati sigurno i zaštićeno okruženje za piliće, izbjegavajući izloženost predatorima ili mogućim bijegom.

Kakvu vrstu mreža koristiti za kokošinjac?

Kada je riječ o izgradnji kokošinjca, važno je razmotriti izbor mreža za korištenje. Mreža za perad igra bitnu ulogu u zaštiti pilića od predatora dok im omogućuje da imaju dovoljno prostora za slobodno kretanje. Osim toga, dobra mreža pomaže održavati higijenu unutar kokošinjca sprječavajući neželjene životinje poput miševa ili insekata da uđu unutra.

Postoji nekoliko vrsta mreža za perad dostupnih na tržištu, ali izbor uglavnom ovisi o specifičnim potrebama uzgajivača i geografskom području gdje se kokošinjac nalazi. Neki od najčešćih izbora uključuju šestougaonu mrežu, žičanu mrežu i električne ograde.

Šestougaona mreža je popularan izbor među uzgajivačima kokoši. Ovaj tip mreže izrađen je od galvanizirane žice otporne na koroziju i ima redovitu strukturu mreže koja sprječava piliće da pobjegnu ili predatorima da uđu u kokošinjac.

Veličina mreže može varirati ovisno o veličini uzgajane peradi, ali standardna mjera je 25 mm (1 inč). Šestougaona mreža je isplativa i trajna s vremenom, ali može zahtijevati malo više brige pri čišćenju kako bi se spriječila nakupljanje prljavštine ili otpadaka.

Žičana mreža je još jedna popularna opcija za kokošinjac. Ovaj tip mreže izrađen je od galvanizirane ili plastificirane žice i dostupan je u različitim veličinama i debljinama. Žičana mreža pruža veću otpornost na predatorima od šestougaone mreže, ali može biti skuplja. Važno je odabrati žičanu mrežu s odgovarajućom debljinom žice kako bi se spriječilo da predatori grizu ili kidaju mrežu.

Naposljetku, tu je električna ograda, koja radi na principu korištenja niske struje kako bi držala predatora dalje. Ova opcija je posebno korisna u područjima gdje ima puno divljih životinja ili noćnih predatora.

Električna ograda mora biti spojena na izvor napajanja i zahtijeva više pažnje prilikom instalacije i održavanja. Važno je osigurati da je električna ograda adekvatno izolirana kako bi se spriječio rizik od strujnog udara životinja ili ljudi.

Prije odabira električne ograde, važno je procijeniti neke ključne čimbenike. Prvo, razmislite o veličini kokošinjca i broju kokoši koje želite uzgajati. To će utjecati na količinu mreža potrebnu i vrstu konstrukcije koju treba izgraditi.

Drugo, razmislite o lokalnim predatorima i potencijalnim prijetnjama na području gdje se nalazi kokošinjac. Na primjer, ako na području ima puno divljih životinja ili ptica grabljivica, bit će potrebno odabrati čvršću mrežu poput žičane mreže.

Konačno, važno je razmotriti raspoloživi proračun za kupnju mreže. Dok je šestougaona mreža općenito jeftinija, žičana mreža može pružiti veću zaštitu, ali po višoj cijeni.

Raspon proizvoda električne ograde tvrtke Gemi

Kod Gemi, naše tvrtke, možete pronaći ne samo širok izbor vodova zaelektričnu ogradu, već i širok izbor elektrifikatora, nudeći čak 5 različitihtipova, svaki s ​​specifičnimznačajkama i jedinstvenim prednostima:

Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do5km;

Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do8km;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do 5km i6J;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen s 2 baterije zasavršen i siguran rad zaograde do 5km i 6J;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen solarnim panelom s​​savršenim isigurnim radom za ograde do 5km i 6J.

Osim toga, nudimo širok raspon visokokvalitetnih električnih žica i traka, zajedno sizolatorima dizajniranim da seprilagode bilo kojoj vrsti potpore koju odaberete za vašu električnu ogradu:

Izolatori za drvene stupove;

Izolatori za metalne stupove;

Izolator s dvostrukim kukom;

Zavijanje i odvijanje vretena za izolatore.

Mi u Gemi se ističemo od konkurencije zahvaljujući pedesetogodišnjem iskustvu u industriji isposobnosti pružanjapersonaliziranih rješenja za specifične potrebe svakog kupca. Naša pažnja prema kupcu jepedantna, pružajući potpunupodršku od trenutka kupnje koja se ne zaustavlja nakon same kupnje. Dostupni smo telefonskina +390287165556, putem chata ili e-pošte.

Prednosti kupnje u Gemi

  1. Besplatni povrat unutar 100 dana;
  2. Brza dostava širom svijeta;
  3. Svi proizvodi su proizvedeni od nas u Italiji s vrhunskim sirovinama;
  4. Svi proizvodi su u skladu s pravnim sigurnosnim standardima i imaju certifikat;
  5. Imamo preko 5000 recenzija na najvažnijoj svjetskoj platformi za recenzije: Trustpillot;
  6. Naše četrdesetogodišnje iskustvo u potpunosti je na vašoj raspolaganju;
  7. Imamo gotovo 1000 video recenzija na platformi Video recenzije TrustVideos, gdje postojevideo svjedočanstvakorisnika.

Kupi sada!.