Kako postaviti žice električne ograde? Evo cjelovitog vodiča...

Kako postaviti žice električne ograde? Evo cjelovitog vodiča...


Često se možete osjećati obeshrabreno kada je riječ o korištenju žice električne ograde zbog neizvjesnosti o tome kako je instalirati kako bi bila sigurna i učinkovita u zaštiti od divljih životinja ili osiguranju domaćih životinja.
Nema potrebe za brigom, nalazite se na pravom vodiču.
No, prije svega, istražimo prednosti korištenja žice električne ograde:

1. Operativna učinkovitost:

Žice električne ograde pružaju visoko učinkovitu metodu za upravljanje domaćim životinjama. S mogućnošću pružanja kontroliranog električnog impulsa, ove ograde omogućuju brzo i učinkovito usmjeravanje, odvajanje ili zadržavanje životinja. To značajno smanjuje vrijeme i napor potreban za svakodnevne operacije, omogućavajući farmerima da se fokusiraju na druge važne aktivnosti.

2. Sigurnost domaćih životinja:

Jedan od ključnih aspekata žica električne ograde je njihova sposobnost pružanja sigurne barijere bez uzrokovati trajne ozljede životinjama. Električni impuls dovoljan je da odvrati životinje od dodirivanja ograde bez uzrokujući ozbiljne ozljede. Time se ne samo štiti stoka od vanjskih opasnosti već se izbjegava rizik od samopovreda pri pokušajima bijega.

3. Zaštita usjeva:

Osim upravljanja stokom, žice električne ograde koriste se za zaštitu usjeva od divljih životinja i štetočina. Prisutnost električne barijere učinkovito odvraća štetne životinje, čuvajući usjeve sigurnima i smanjujući potrebu za drastičnim mjerama poput prekomjerne upotrebe pesticida.

4. Jednostavna instalacija i održavanje:

Postavljanje žica električne ograde relativno je jednostavno i može se prilagoditi prema specifičnim potrebama farme. Održavanje je podjednako jednostavno, uz potrebu za povremenom inspekcijom sustava kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje. To rezultira nižim operativnim troškovima i većim mirnim farmerima.

5. Doprinose održivoj poljoprivredi:

Upotreba žica električne ograde usklađena je s ciljevima održive poljoprivrede, smanjujući ovisnost o okolišu štetnim praksama. Optimizacija upravljanja stokom i zaštita usjeva bez pretjerane upotrebe kemikalija pomaže u očuvanju zdravlja tla i okolnog ekosustava.

Zaključno, žice električne ograde su temeljni element moderne poljoprivrede, s prednostima u pogledu operativne učinkovitosti, sigurnosti domaćih životinja, zaštite usjeva i doprinosa održivoj poljoprivredi. Uspostavljanje ove tehnologije mudar je izbor za farmere koji teže ravnoteži između produktivnosti i odgovornosti prema okolišu.

Pravilna instalacija električne ograde ključna je za osiguranje sigurnosti životinja i sveukupni uspjeh sustava. Odabir prave visine za postavljanje žica ograde uvelike ovisi o veličini životinja koje treba zadržati ili zaštititi. Vidimo kako prilagoditi visine kako bismo osigurali sigurno i učinkovito okruženje.

1. Male životinje:

Za male životinje poput kokoši, koka, zečeva, visina žice ograde trebala bi biti dovoljna da ih spriječi da preskoče ili prijeđu. Općenito, visina od 20 do 80 cm postavljanjem žica svakih 20 cm. Preporučena debljina žice je između 2,2 i 4 mm. Ova mjera je prikladna za odvraćanje manjih životinja bez uzrokovanja štete.

2. Srednje velike domaće životinje:

Za srednje velike životinje poput ovaca, koza, lasica, konja, lisica, vukova, magaraca, kuna, visina ograde treba biti povećana. Preporučuje se visina između 30 i 120 centimetara, postavljajući žice otprilike svakih 30 cm. Preporučena žica je 4 mm debela. Time se osigurava da životinje ne mogu preskočiti ogradu ili je prijeći, čuvajući ih sigurnima i sprječavajući moguće bijeg. Za veće životinje, također se može koristiti električna traka.

3. Velike životinje:

Za velike životinje poput krava, bikova, svinja, divljih svinja, jelena, losova, visina ograde mora biti značajno veća kako bi se osigurala učinkovita zadržavanja. Općenito se preporučuje postavljanje žica ograde na visinu iznad 120 centimetara, s opcijama od 140 do 180 centimetara, ovisno o vrsti i sposobnostima skakanja životinja. Preporučena žica je 6 mm debela.

U Gemi ELETTRONICA, našoj tvrtki, možete pronaći ne samo širok izbor vodljivih električnih ograd, već i širok izbor energizera, nudeći 5 različitih vrsta, svaki s posebnim značajkama i jedinstvenim prednostima:

Energizeri od 220V do

Raspon proizvoda električne ograde tvrtke Gemi

Kod Gemi, naše tvrtke, možete pronaći ne samo širok izbor vodova zaelektričnu ogradu, već i širok izbor elektrifikatora, nudeći čak 5 različitihtipova, svaki s ​​specifičnimznačajkama i jedinstvenim prednostima:

Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do5km;

Elektrifikatori na 220V izmjenične struje s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do8km;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V s ​​savršenim i sigurnimradom za ograde do 5km i6J;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen s 2 baterije zasavršen i siguran rad zaograde do 5km i 6J;

Elektrifikator na bateriju od 12V/220V opremljen solarnim panelom s​​savršenim isigurnim radom za ograde do 5km i 6J.

Osim toga, nudimo širok raspon visokokvalitetnih električnih žica i traka, zajedno sizolatorima dizajniranim da seprilagode bilo kojoj vrsti potpore koju odaberete za vašu električnu ogradu:

Izolatori za drvene stupove;

Izolatori za metalne stupove;

Izolator s dvostrukim kukom;

Zavijanje i odvijanje vretena za izolatore.

Mi u Gemi se ističemo od konkurencije zahvaljujući pedesetogodišnjem iskustvu u industriji isposobnosti pružanjapersonaliziranih rješenja za specifične potrebe svakog kupca. Naša pažnja prema kupcu jepedantna, pružajući potpunupodršku od trenutka kupnje koja se ne zaustavlja nakon same kupnje. Dostupni smo telefonskina +390287165556, putem chata ili e-pošte.

Prednosti kupnje u Gemi

  1. Besplatni povrat unutar 100 dana;
  2. Brza dostava širom svijeta;
  3. Svi proizvodi su proizvedeni od nas u Italiji s vrhunskim sirovinama;
  4. Svi proizvodi su u skladu s pravnim sigurnosnim standardima i imaju certifikat;
  5. Imamo preko 5000 recenzija na najvažnijoj svjetskoj platformi za recenzije: Trustpillot;
  6. Naše četrdesetogodišnje iskustvo u potpunosti je na vašoj raspolaganju;
  7. Imamo gotovo 1000 video recenzija na platformi Video recenzije TrustVideos, gdje postojevideo svjedočanstvakorisnika.

Kupi sada!.